Invitation til DASK’s fødselsdag 2010

DASK’s fødselsdag 2010 afholdes i år

Lørdag den 13. februar kl. 14.00 – ca. kl. 17

Sted: IT Universitetet, Rued Langgaards Vej 7, 2300 Kbhvn. S

 


 

ALGOL 60

For 50 år siden – i januar 1960 – blev programmeringssproget ALGOL diskuteret og finpudset på et internationalt møde med 13 deltagere fra Danmark, England, Frankrig, Holland, Schweiz, Tyskland og USA. Peter Naur færdigredigerede rapporten ALGOL 60, udgivet af Regnecentralen Februar 1960. Mødet 13. februar i år er derfor helliget ALGOL 60 med foredrag af den hollandske historiker Huub de Beer (på engelsk) og Peter Naur (på dansk).

 1. IT Universitetet præsenterer sig selv
 2. Huub de Beer:ALGOL 60: the Death of a Programming Language and the Birth of a Science.

  ALGOL 60 is almost forgotten, it now is one of many dead programming languages. Once, however, ALGOL 60 was the lingua franca of computer science. And it was more than just another programming language like FORTRAN or COBOL. The development of ALGOL 60 and its successor became an international vessel for discussions about programming languages, translator writing, programming, and more. The ALGOL effort acted as a catalyst in bringing about computer science as an independent scientific field with its own agenda, theory and tools.

 3. Pause med forfriskninger
 4. Peter Naur:Beskrivelse: Videnskabelighedens kerne
  50 år: Fra ALGOL 60 til det mentale liv

  Med udgangspunkt i mit arbejde med ALGOL 60 vil jeg fortælle om mine bidrag til nogle af de emner om programmering, der især blev diskuteret i perioden 1960-90. Mit syn på disse emner vil jeg diskutere i lyset af en bredere sammenhæng med menneskelig tanke og forståelse.

 5. Afslutning

Arrangementet er for foreningens medlemmer med evt. ledsager(e). Tilmelding er ikke nødvendig.

Vel mødt den 13. februar

Bestyrelsen