Velkommen til Dansk Datahistorisk Forening

Datamuseet

Museet er som udgangspunkt åbent for publikum første søndag i måneden.

Næste åbningsdag med rundvisning er søndag 4. december. Hvis du vil se museet uden rundvisninger, så er der åbent søndag 20. november 10-16.

Klik på Arrangementer for at se aktuelle åbningsdage og andre arrangementer. Du får det største udbytte af dit besøg, hvis du tilmelder dig vores rundvisninger og det er også praktisk for vores planlægning.

Adressen er Charlottegårdsvej 1, 2640 Hedehusene.

Find os på Charlotteskolen – Bygning A

Vi laver gerne arrangementer og åbner museet på andre tidspunkter for grupper og virksomheder. Kontakt info@datamuseum.dk

Vi arbejder løbende på at udbygge vores udstilling og tager endnu ikke entre for besøg, men vi vil være glade for en donation, som støtte til vores arbejde. Man kan også købe vores t-shirt og/eller krus og støtte os derigennem.

Følg os på LinkedIn og Facebook 

Museumsloggen…

Lørdag 7/5 Datamuseum & RC 750 på besøg hos Coding Pirates

#codingpirates holdt børne it-konference i Lyngby og på DOKK1 i Aarhus og #datamuseum var med. Temaet var en rejse i tiden.

I Lyngby blev der spillet Flappy Bird på en RC Piccolo fra 1979 programmeret af Mikael Clausen Hewel i Comal.

Samtidig i Aarhus talte vi it-historie rundt om endnu en RC Piccolo med brun skærm og gule bogstaver.

Begge maskiner har været brugt til datalære i 80’erne i den danske folkeskole. Nu har de endnu engang gjort pædagogisk nytte.

 

 

Søndag 1/5 Datamuseum var åbent

Anden gang Datamuseum var åbent havde vi også et pænt besøgstal. Tæt på 50 besøgende kikkede forbi og havde forhåbentlig en god oplevelse.

Søndag 3/4 Datamuseum var åbent for offentligheden

Tæt ved 100 gæster besøgte vores datamuseum på vores første åbningsdag for offentligheden 3/4. Næste åbningsdag er 1. maj.

Om foreningen

Niels Ivar Bech, Willy Heise, Bent Scharøe Petersen og H. B. Hansen arbejder med DASK på Regnecentralen, 1957.

Datahistorisk Forening, DDHF, indsamler, registrerer og bevarer udstyr og dokumenter fra den danske data-udvikling.

Vores samling rummer en enestående dokumentation af den danske IT-histore fra 1957, som ikke findes i dette omfang andre steder Danmark. Vi har maskiner, manualer, brochurer, litteratur og naturligvis den gamle software, som vi indlæser i vores bitarkiv, så det bliver bevaret for eftertiden.

Det unikke ved foreningen er de mange frivillige, som holder de gamle maskiner kørende, så historien kan opleves og ikke bare beskues.

Hvis du er interesseret i at blive medlem, kan du melde dig ind her: Bliv medlem

Vi søger aktuelt flere virksomhedsmedlemmer, så vi kan få den nødvendige økonomi til at bevare samlingen, da den aktuelle opmagasinering er omkostningsfuld. Foreningen tilbyder tilgengæld virksomhederne en række fordele. Se gerne vores opfordring: Bliv virksomhedsmedlem af Dansk Datahistorisk Forening. Der er også andre medlemsmuligheder for firmaer – se her: Medlemsmuligheder

Vi bidrager også med udlån af udstyr til mange film- og tv-produktioner. Kontakt info@datamuseum.dk for mere information.

DDHF Wiki er vores digitale museum og her kan du gå på opdagelse og søge oplysninger om datahistorien i Danmark, primært omkring pionerfirmaerne Regnecentralen, Chr. Rovsing og Dansk Data Elektronik. Wiki’en viser med historiske billeder og artikler, hvilken fantastisk udvikling der er sket siden 1957, hvor Danmark fik sin første datamaskine DASK. Der er billeder og dokumenter, der beskriver menneskene bag udviklingen og alle de effekter, foreningen har samlet, både maskiner og programmer. Hvis du er medlem af DDHF, kan du logge ind på DDHF Wiki og selv være med til at bidrage til den danske datahistorie.

Klikker du på Foreningen, kan du finde mere om dens formål og aktiviteter. Der er omtale af foreningens møder, og der er lister over udgivelser, foreningen har lavet – både hæfter om historiske emner og DVD’er fra møder, hvor nogle af it-pionererne optræder.

Protektorer

Dr. Charles Simonyi

Dr. Charles Simonyi er født i Budapest i Ungarn. Hans far var professor ved universitetet, og der havde den unge Charles først lært at programmere den russiske Ural computer. Senere havde han ved selvstudier lært sig at programmere den avancerede danske datamaskine GIER, som han havde stiftet bekendtskab med ved en RC udstilling i Budapest.

Læs mere her.

Dir. Niels Zibrandtsen er som entreprenør stifter af det familieejede investeringsselskab, Zibra A/S. Han var en af de markante spillere i 1990’erne, da det danske tele-monopol blev brudt og vejen banet for at skabe nye forretninger baseret på innovative telekommunikationsløsninger og evnen til at eksekvere.

Læs mere her.


Firmamedlemmer